sâmbătă, 8 noiembrie 2014

Angela Gonța, sfaturi și confesiuni sau despre cum a decurs cea de a doua întâlnire a Arenei Tinerilor Jurnaliști.

Cea de a doua întâlnire ne-a adus ca invitat o personalitate foarte puternică, un specialist desăvârșit și nu mi-e frică de acest cuvânt „imaginea unui post de televiziune” - Angela Gonța.

Undeva pe parcurs, Angela spunea că este foarte dezorganizată, drept dovadă aducând faptul că a întârziat la întâlnire cam 20 de minute. Oricum, nici unul dintre membrii Arenei nu s-a supărat, dat fiind faptul că chiar ne-o doream ca invitată.

Astăzi am aflat despre Angela că și-a început cariera pe la 17 - 18 ani, încă studentă fiind. A început cu radio, unde a activat 4 ani, după care a hotărât să dăruiască PRO TV- ului 13 ani din viața sa. La PRO TV a început pe post de reporter activând cu Ministerul Justiției, Ministerul Afacerilor Interne, Procuratura, Serviciul de Informație și Securitate, etc. Ultimii 3 ani, ai activității de reporter au fost petrecuți în mediul politic. De asemenea, a activat ca prezentator de știri.

Vorbind despre politică, unul dintre membrii Arenei a întrebat care este treaba cu „relația” dintre ea și Vladimir Voronin? Destul de destinsă și amuzantă, Angela a declarat că : „Toată această „relație” era doar pentru ca domnul Voronin să se eschiveze de la întrebările provocatoare și oarecum inconfortabile”.


Întrebată cum a ajuns să facă jurnalism, aceasta a spus că inițial își dorea să facă dreptul, dar din cauza situației financiare nefavorabile, a aplicat absolut întâmplător la jurnalism. A ales să se afirme la TV și radio pentru că nu îi place să scrie și a mai spus că jurnalismul este domeniul în care se regăsește și care o reprezintă cel mai bine, astfel că dacă ar avea posibilitatea să întoarcă timpul înapoi, tot jurnalism ar alege.

O altă întrebare a fost dacă a avut propuneri de la alte posturi TV și de ce mai este încă la PRO TV?

Am primit oferte de la practic toate posturile de televiziune, mai ales în momentul când PRO TV-ul risca să rămână fără licență. Cea mai interesantă propunere a venit de la postul TV NIT, propunere însoțită de un salariu fabulos și o mașină de care aveam nevoie la acea vreme, însă doar gândul că o să trebuiască să merg la oficiu și să citesc limba moldovenească, m-a convins că locul meu este la PRO TV”.

Se identifică cu acest post TV, au principii și valori comune, o reprezintă și îl reprezintă.


Întrebată dacă ar fi atrasă de politică și dacă și-ar dori să devină un personaj pe scena politică din Republica Moldova, aceasta a declarat că cel puțin la etapa actuală ea nu se vede și nici nu este interesată de acest domeniu, nefiind totuși categorică. I-ar surâde în schimb posibilitatea de a da naștere unei afaceri, dar încă nu i-a venit nici o idee năstrușnică.

Bineînțeles, că Angela nu a scăpat nici de întrebări legate de viața privată, astfel că întrebată despre cât de familist este domnul Filat și cât de mult timp petrece acesta în sânul familiei, aceasta a afirmat: „ Acum , în perioada electorală nu petrece foarte mult timp acasă”, totuși acesta își alintă soția în weekend cu câte un mic dejun gătit de el, capodopera culinară a acestuia fiind ochiurile, care îi ies perfect.

Întrebată în ce relații se află cu fosta soție a domnului Filat, Sanda Filat, Angela Gonța a declarat că nu se află în nici o relație, dar consideră că este ceva normal și civilizat ca cei doi foști soți să își crească copii împreună și să comunice și că ar fi îngrijorător dacă nu ar fi așa.


Actualmente activează  în presa online, moderând câteva portaluri informative printre care Perfecte și Acasă în Modova . 

Despre planuri de viitor spune că și-ar dori foarte mult să facă o emisiune de divertisment împreună cu Nicu Timofti, la PRO TV.

Întâlnirea s-a sfârșit cum era și normal cu câteva sfaturi, Angela Gonța îndrumându-ne să fim atenți, rapizi, curajoși și obiectivi.

Sursă foto: Arena Tinerilor Jurnaliști via Facebook.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu